Over Bloemen Jongens

Onze missie

Het gaat niet best met onze wilde bijen en vlinder. Van de 360 bijensoorten staan er 181 (!) op de rode lijst (Bron: Kenniscentrum Insecten EIS). Dat is 55%. 

Onze vlinders zijn er nog erger aan toe. Van de 76 soorten staan er 47 op de rode lijst (Bron: Vlinderstichting). Anders gezegd staan er dus maar 29 soorten die niet bedreigd zijn.

Daarom is het tijd voor actie!

Een belangrijke reden voor deze cijfers is de enorme afname van inheemse planten. Onze missie is om de bijen en vlinders te helpen door het opnieuw verspreiden van inheemse planten. 

Hommel op de bloemen van de Sint Janskruid

Partnerschap Kas&Co

Net buiten Hilversum zit de kwekerij Kas&Co. Hier kweekt Martin Stevens geweldige inheemse planten. Met zijn expertise op gebied van Wilde Planten is hij naast een geweldige partner voor ons ook een bron van betrouwbare informatie over inheemse planten en insecten. 

Wil je ook van die kennis gebruik maken? We verkopen ook het boek van Martin in onze webshop:  Boek tuinieren met Wilde Planten

Onze werkwijze

We werken in principe wijk voor wijk. We flyeren in een wijk en een week later staan we daar om de pakketten uit te leveren.

Bloemenmand